Linds Trädfällning

STUBBFRÄSNING

stubbfräsning

Stubbfräsning i Nacka och Värmdö

Vi utför även effektiv stubbfräsning åt våra kunder i Nacka, Värmdö och hela Stockholmsområdet. Med vår stubbfräs kan vi hjälpa dig att ta bort stubbar i trädgården. Vi fräser normalt ner till ett djup på 10-20 centimeter. Det som blir kvar är en grop och flis som du själv tar hand om. Du kan sedan fylla på med jord och gräsfrön om du vill. Vi kan även fräsa något djupare om du till exempel vill plantera någonting just på platsen. Vårt maximala fräsdjup är ca 40 centimeter.

För snabbast service så är det bra om du mäter diametern på stubbarna och sedan skickar en offertförfrågan. Det är viktigt att du mäter stubben/stubbarna vid marken (inte uppe på stubben) och att du även mäter eventuella rötter eller roten. Du kan alltid ringa oss och fråga om du undrar någonting.

Som privatperson kan du nyttja RUT-avdrag för trädfällning och stubbfräsning i Nacka och Värmdö. Mer information gällande RUT finner du på Skatteverkets hemsida.

stubbfräsning1

Stubbfräsning Nacka Värmdö – bort med störande stubbar

Det är inte så att hela arbetet är klart när vi har fällt och forslat bort ett träd från din tomt. Stubben finns ju kvar, och  för med sig en hel del problem. Här är några starka skäl till att låta oss genomföra en trygg och effektiv stubbfräsning.

  • Stubbar skadar gräsklippare och orsakar en påkörningsrisk vilken kan bli kostsamt.
  • De flesta tycker att stubbar är oestetiskt i ett gräsområde. Fult på gräsmattan helt enkelt.
  • Stubbar är infektionskällor för bland annat parasiter som rötsvamp. Dessutom kan stubbar hjälpa till att sprida vissa infektioner.
  • Om stubben står kvar går det inte att återplantera, men vid en stubbfräsning så får man ett nytt planteringshål. Bättre än grävmaskiner som är tunga och kan förstöra marken.

I fall där man har fällt ett mindre träd som inte har några fallande grenar så är själva fällningen den enklaste biten. Det kan ofta vara betydligt svårare att få bort själva stubben.

Stubbfräsning – en effektiv och prisvärd tjänst

Låt oss genomföra en stubbfräsning med våra avancerade maskiner, en mycket effektiv och prisvärd tjänst. Stubbfräsens roterande stålskiva med vassa tänder fräser ned träet i mindre bitar. Resultatet blir ett ”flis” som kan användas som exempelvis biobränsle eller för att isolera jord i planteringar.

Har du en stubbe som du vill ha bort från fastigheten av estetiska eller säkerhetsmässiga skäl? Ta mått på stubben och skicka en förfrågan till oss så återkommer vi med information och offert.

Välkommen att kontakta oss på Linds Trädfällning – vi är specialister på stubbfräsning i Nacka, Värmdö och hela Stockholmsområdet!

Exit mobile version